Съветът на ЕС подкрепи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на Великобритания. Това съобщи след

...
Съветът на ЕС подкрепи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на Великобритания. Това съобщи след
Коментари Харесай

Съветът на ЕС подкрепи предварителното споразумение с Великобритания

Съветът на ЕС подкрепи постигнатото авансово споразумение по отдръпването на Великобритания. Това заяви след съвещанието основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние.

Никой не би трябвало да отстъпва от постигнатия прогрес, би трябвало да запазим успокоение и да се съсредоточим върху нуждата отдръпването да бъде в изискванията на ред, уточни той. Барние съобщи, че остава да се дефинират опциите за удължаването на преходния период, след който Великобритания ще прекрати изцяло досегашната си обязаност с ЕС.

По думите на Барние в преходния срок, чието начало е на 30 март следващата година, Великобритания запазва присъединяване си в единния пазар и митническия съюз. Според предварителното съглашение този период изтича 21 месеца по-късно - на 31 декември 2020 година.

Барние поясни, че този преход може да бъде продължен еднократно по искане на Лондон, подкрепено единомислещо от страните в Европейски Съюз. Той добави, че удължаването на преходния период ще докара до нови отговорности на Лондон към бюджета на Европейски Съюз, които не би могъл да пресметна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР